Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik wachten op een consult of een behandeling?


Aangezien u een persoonlijke afspraak met uw arts maakt, kunt u altijd binnen twee weken terecht voor een consult en/of behandeling.
Heb ik van de huisarts een verwijzing voor de besnijdenis nodig?


Voor een besnijdenis op grond van culturele en/of religieuze overwegingen heeft u geen verwijzing nodig. Voor een besnijdenis op grond van een medische indicatie is wel een verwijzing van huisarts nodig.
Hoe kan ik een afspraak maken?


U kunt hiervoor het beste gebruikmaken van een online afspraakformulier. Zodra wij dit formulier ontvangen hebben, zullen wij met u contact opnemen over het verdere inplannen van uw afspraak. Als er vragen of onduidelijkheden zijn, kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.
Moeten beide ouders aanwezig zijn bij de besnijdenis van een minderjarig kind?


Bij de afspraak dient u wel een door beide ouders ondergetekende toestemmingsverklaring alsook een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
Wat te doen als er sprake is van nabloeding?


Het kan voorkomen dat er wat bloedverlies optreedt na de ingreep. Indien u continu bloed verliest, kunt u het beste direct contact opnemen met de arts van de MC Kliniek.
Moet ik nucher zijn voor de ingreep?


Nee. Aangezien u onder lokale verdoving geopereerd wordt, hoeft u niet nuchter te zijn.
Hoe lang duurt de wondgenezing?


Bij kinderen onder 1 jaar geneest de wond binnen 2 weken. Bij volwassenen moet men rekening bij de wondgenezing houden 4-6 weken.